Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τη "Σέχτα" δείχνουν τα όπλα

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα" και πατέρα ενός δίχρονου παιδιού, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Η αστυνομία αναζητά στοιχεία στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δημοσιογράφου, συνεχίζει να παίρνει μαρτυρίες από περίοικους, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν καταγραφεί από κάμερες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και στο σημείο που εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Επίσης, αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για να εντοπιστούν πιθανές κλήσεις ή γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών.



Η υπόθεση πήρε νέα τροπή καθώς τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης σε 16 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας δείχνουν την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Οι 13 ταυτοποιήθηκαν με ένα από τα όπλα της οργάνωσης, που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα στις 17 Ιουνίου του 2009 στα Πατήσια. Τρεις ακόμη κάλυκες, ταυτοποιούνται με το δεύτερο όπλο της οργάνωσης, που έχει χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αστυνομικού και στις επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, καθώς επίσης και με κάλυκα, που είχε βρεθεί στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου είχε αφεθεί η πρώτη προκήρυξη της οργάνωσης.


Η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια θα γίνει την Τρίτη στις 16.30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.


Την οδύνη τους εκφράζουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.


"Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια. Οι ελεύθερες φωνές, δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν απειλούνται", τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Τη δολοφονία καταδίκασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


"Την ομόθυμη καταδίκη της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια οφείλει να συνοδεύει η αποφασιστικότητα της πολιτείας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση". Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.
http://www.athina984.gr/node/108865

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου