Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ενοχλημένη η δικαιοσύνη από τις επικρίσεις Ν.Δ. για τον Αγγέλου

"Να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα" στο θέμα σχετικά με τη μεταχείριση που επιφύλαξε η Δικαιοσύνη στον Γ. Αγγέλου ζήτησε χθες με δήλωσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης, αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία για τους περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ) που επιβλήθηκαν στον Γ. Αγγέλου. "Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρέπει «να σταματήσει η όποια πολιτική, ή άλλου επαγγελματικού είδους, σπέκουλα, ιδίως όταν δεν υπάρχει υπέρβαση με δόλο των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας των δικαστών. Τα ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια δεν προάγουν το δίκαιο και τη Δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου καλά κρατεί, με τον Κώστα Καραμανλή να μη σπάει τη σιωπή του. Για πρώτη φορά επισήμως η Ν.Δ., διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κώστα Μαρκόπουλου, κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό να πάρει θέση, λέγοντας στον ρ/σ Θέμα ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να τον εκφράζει, ενώ το ίδιο λένε δεξιά και αριστερά πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. Οι Ηρακλειδείς του κ. Καραμανλή, Πρ. Παυλόπουλος και Ευαγ. Αντώναρος, με ραδιοφωνικές τους παρεμβάσεις (Στο Κόκκινο και Κανάλι 1 Πειραιά) υπερασπίστηκαν τον τέως πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο ίδιος θα κρίνει το πότε και το εάν θα μιλήσει, ενώ σχολίασαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Στο θέμα παρενέβη για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας με νόημα ότι "δεν υπάρχει Αγγέλου, υπάρχει ο τέως πρωθυπουργός". Μάλιστα αναρωτήθηκε με νόημα:"Ο κ. Αγγέλου ήταν ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή. Υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι ο κ. Αγγέλου ενεργούσε αυτοβούλως και χωρίς να είναι σ' ένα συλλογικό σχεδιασμό;"Στις αιτιάσεις και στις κριτικές της Ν.Δ. απάντησε (Real Fm) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι "δεν τους επέλεξα εγώ τους δικαστές, τους επέλεξαν με ελεύθερη ψηφοφορία οι δικαστικοί λειτουργοί" και επανέλαβε ότι "η Ν.Δ. κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου