Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

«Αποκαλύφθηκε ο Έρογλου»


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου φαίνεται ότι αναγκάστηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού και δεν έχει εγκαταλείψει τις θέσεις του, οι οποίες είναι ουσιαστικά διχοτομικές, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ντερβίς Έρογλου.
Ο κ. Κυπριανού, σχολιάζοντας την ομιλία Έρογλου στην επέτειο της τουρκικής εισβολής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι θέσεις του "δεν είναι εποικοδομητικές, δεν βοηθούν, μία περίοδο που προσπαθούμε να προχωρήσουμε στην επανένωση του νησιού και στην επίλυση του κυπριακού και αυτά τα μηνύματα πρέπει να πάνε και στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στη διεθνή κοινότητα και αυτό ακριβώς θα κάνουμε".


Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως "είναι ειρωνικό, υποκριτικό, μπορεί να πει κανείς, όταν η τουρκική πλευρά, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι διατυμπανίζουν ότι θέλουν και επείγονται για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό, να προβάλουν τέτοιες θέσεις οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τα συμφωνηθέντα, ούτε με τη θέση της διεθνούς κοινότητας".


Επομένως, συνέχισε, "στην πράξη αυτές οι απαράδεκτες θέσεις τορπιλίζουν τις συνομιλίες και κάθε άλλο παρά βοηθούν στο να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μία λύση". Αναφερόμενος στις συναντήσεις, που είχε στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε "χρήσιμη" και "εποικοδομητική" τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί, όπως ανέφερε, του δόθηκε η ευκαιρία να τους ενημερώσει "για τη φάση των συνομιλιών, τα προβλήματα που υπάρχουν και πώς εξελίσσονται τα πράγματα μετά την ανάληψη από τον Ντερβίς Έρογλου της ηγεσίας της τ/κ κοινότητας και με βάση την εμπειρία των απευθείας διαπραγματεύσεων .

http://www.athina984.gr/node/109121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου