Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι "αγορές" και η αόρατη διαφθορά των τοκογλύφων (Σ. Κομίνης)

G.Soros: Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί το αδιανόητο (Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2010)




"Ήταν μόνο το 2009, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές άρχισαν να ανησυχούν για τη συσσώρευση του δημόσιου χρέους, που άρχισαν να εμφανίζονται διαφορές στα επιτόκια. Η Ελλάδα έγινε το κέντρο της προσοχής το φθινόπωρο του 2009, όταν η νέα κυβέρνηση αποκάλυψε ότι οι προκάτοχοί της είχαν πει ψέματα για το μέγεθος του δημόσιου ελλείμματος του έτους 2009."

Εδώ ο γίγαντας της Παγκοσμιοποίησης που είναι Αμερικανοποίηση, καρφώνει τον Πινόκιο. Σου εξηγεί με απλά λόγια, ως απλός αρθρογράφος ...συνάδελφός μου, που όμως έχει στην τσέπη του κάτι πυραύλους που καίνε όλους τους αρθρογράφους του κόσμου μαζί με τους αναγνώστες τους σε ένα λεπτό, ότι ο Πινόκιο έκαψε τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ οι "αγορές" ανησυχούσαν για το χάλι της αμερικανικής φούσκας και οι αμερικανικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, βιομηχανίες κλπ, τρέχανε και δεν φτάνανε, ο Πινόκιο, έβγαλε τη σφυρίχτρα και σφύριξε. Ήταν το σύνθημα για να αρχίσει η συμμορία των τοκογλύφων να καίει τη Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόφαση την ελληνική διαφθορά. Γιατί μισεί τους Έλληνες τόσο πολύ ο Πινόκιο; Γιατί ξέρει πολύ καλά τί αισθάνονται οι Έλληνες γι΄ αυτόν.


Ενώ οι "αγορές", μας λέει ο "μίστερ Διαφθορά", κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου (επενδυτή), ξαφνικά μέσα στη νύχτα ακούστηκαν οι στριγγλιές του Πινόκιο. Τί έκανε ακριβώς ο διαδικτυομανής διαφημιστής υπηρεσιών και εμπορευμάτων τύπου μπλάκμπερι, Πινόκιο; Άνοιξε την κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μπεί μέσα ο δολοφόνος με το πριόνι που λέγεται ΔΝΤ.


Εδώ πρέπει να σου διευκρινήσω μερικά απλά πράγματα: Οι "αγορές", θεωρητικά, είναι εσύ και γώ, ενώ στην πράξη είναι αυτοί. Δηλαδή είτε νέος άνεργος είσαι και θες δάνειο με υποθήκη το σπιτάκι της γιαγιάς σου για να ανοίξεις ινστιτούτο μασάζ σκύλων, είτε σκυλίσιου λάιφ στάϊλ συνταξιούχος με 5.674 ευρώ στην τράπεζα, οικονομίες μιας ζωής, σε σημαδεύουν από μακρυά οι πύραυλοι του Σόρος του φίλου του Πινόκιο κι ας μην το νοιώθεις. Βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό σου, έχουν φυτευτεί εκείνες οι νύχτες της Βαγδάτης, όταν καιγόταν ο αραβικός εθνικισμός μαζί με ζωντανούς ανθρώπους και συ παράγγελνες πίτσες. Οι "αγορές" κατάστρεφαν ένα δημιούργημά τους, για να παραγάγουν μια "δημοκρατία". Του Σόρος. Της JP Morgan. Της Goldman Sachs. Δημιουργική καταστροφή.


Επίσης "αγορές" είναι τα ταμεία με το χρήμα του λαού, που ήταν χωρισμένος σε συντεχνίες, σχήμα του παρελθόντος. Τώρα ο λαός πολτοποιείται, για να πάρει άλλο σχήμα πιο ...δημοκρατικό, πιο ...υγιεινό, πιο ...οικολογικό. "Ευγενή" ταμεία των ευνοουμένων του συστήματος, όπως το δικό μας των δημοσιογράφων και φτωχά ταμεία εργατών, αγροτών και άλλων ...άχρηστων κατηγοριών του πληθυσμού, όπως ΙΚΑ κλπ, καταληστευμένα από το κράτος και την ...επιχειρηματικότητα που χρεωκόπησε τη χώρα, συμπιέζονται σε τρία ταμεία, δίκαια και δημοκρατικά. Άνδρες και γυναίκες, έννοιες που εκ τών πραγμάτων ανήκουν στο παρελθόν, εξομοιώνονται. Μισθοί και συντάξεις προς τα κάτω, χρόνος εργασίας προς τα πάνω. Μέχρι το θάνατο για πολλούς. Πρακτικό αποτέλεσμα: Τα κέρδη του Σόρος και της συμμορίας του που καταστρέφει μεθοδικά τον πλανήτη, μεγαλώνουν. Τα σχετικά νούμερα έχουν δημοσιευθεί.


"Αγορές" λοιπόν είναι θεωρητικά όποιος έχει λεφτά. Πρακτικά, είναι ένα ταχυπιεστήριο που λέγεται Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και είναι ιδιοκτησία της χούντας των τοκογλύφων και τρείς εταιρίες αξιολόγησης, όλες αμερικάνικες, που λένε σε όλο τον κόσμο τί αξίζει τι. Πόσο αξίζει μια χώρα, μια εταιρία, μια τράπεζα κλπ. Αξιολογούν, οι αλήτες, οι απατεώνες. ΄Ολα πια έχουν αποδειχθεί, έχουν βγει στο φως, αλλά όλα τα κόμματα κοιμούνται ύπνο βαθύ. Οι "Αμερικάνοί" της πολιτικής μας ζωής, μας λένε για τη Ζίμενς. Επίσης μας πετάνε στα μούτρα συνεχώς απάτες που έκαναν Έλληνες. Αλλά το σκηνικό είναι τόσο γελοίο, που κι ένας βλάκας καταλαβαίνει τί ρόλο παίζει ο Πινόκιο. Και μαζί με τον Πινόκιο, όλη η ορχήστρα, κρατάει στο απυρόβλητο, τη συμμορία που ελέγχει τη ροή του χρήματος, που καίει χώρες, που τα έκανε σκατά και τώρα ομολογεί ότι δεν ξέρει τί να κάνει για ξαναφέρει την κατάσταση σε κάποια ισορροπία.


Οι υπέροχες διαδικτυακές κοινότητες που καλούν τον κόσμο να φυτεύει δεντράκια που θα κάψουν οι επόμενοι εμπρηστές, οι οικολόγεροι και οι οικολόγριες που δεν βλέπουν ούτε μέχρι την Άνδρο που έχει φτάσει η Τουρκία, οι κομμουνιστές που δίνουν μάχη για το αν θα υπάρχουν ή όχι κουπόνια, όλοι αυτοί δεν τολμάνε να θυμίσουν στον Πινόκιο ότι είχε ψελλίσει κάτι για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Goldman Sachs. Αυτή η εικόνα μιλάει μόνη της. Και σου θυμίζω ότι όταν ο Ομπάμα έβαλε την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς να πάει στα δικαστήρια τους απατεώνες, οι μετοχές τους ανέβηκαν! Οι "αγορές" "ψήφισαν" και με τα δυο χέρια απατεώνες, διότι ήξεραν ότι ο Ομπάμα δεν είναι τίποτε διαφορετικό από ...έναν Καραμανλή, θα φύγει κι΄αυτός, μόνο ...σύντομα ειδύλλια λαών επιτρέπονται με "ηγέτες".


Τί έκανε ο Ομπάμα; Έβαλε στο ανώτατο δικαστήριο μια πρώην υπάλληλο της Γκόλντμαν Ζακς! Ο πρόεδρος και οι απατεώνες, τα βρήκαν στα παρακήνια. Το μεγάλο θέμα για τα αμερικάνικα ΜΜΕ ήταν αν είναι ή όχι, λεσβία.


Σημείωση: Πολύ ωραία η συνέντευξη του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην κρατική τηλεόραση. Με μεγάλη κατανόηση προς τους συναδέλφους που την πήραν, θέλω και γω να προσθέσω μια ερώτηση:


Κύριε, ξέρετε που βρίσκονται τα σύνορα της Ελλάδος; Τα Ίμια είναι μέσα ή έξω από αυτά;
http://www.styx.gr/index.cfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου