Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΑΕ: αδειοδότηση έργων ΑΠΕ προϋπολογισμού 2 δις ευρώ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αδειοδότησε , μόνο το Σεπτέμβριο, πολλά μεγάλα έργα ΑΠΕ προϋπολογισμού άνω των 2 δις ευρώ και για να αντιμετωπίσει το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον ζητά προσωπικό.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΡΑΕ προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Επίσης, στην εν λόγω επιστολή γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε τέσσερα έργα που αδειοδοτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΡΟΚΑΣ: εγκρίθηκε η αδειοδότηση σειράς αιολικών έργων στο Βόρειο Αιγαίο, στις 10 Σεπτεμβρίου, με συνολική ισχύ 700 MW και προϋπολογισμό περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τετραετή αναμονή.

EDF: Υβριδικά Κρήτης: εγκρίθηκε η αδειοδότηση σειράς έργων υβριδικών σταθμών στην Κρήτη στις 10 Σεπτεμβρίου, με συνολική ισχύ περίπου 100 MW και προϋπολογισμό περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τριετή αναμονή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: εγκρίθηκε η αδειοδότηση έργου υβριδικού σταθμού στη Λέσβο, στις 10 Σεπτεμβρίου, με συνολική ισχύ περίπου 35 MW και προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τετραετή αναμονή.

Sun Ray: εγκρίθηκαν οι αδειοδοτήσεις για δύο έργα στις 8 Σεπτεμβρίου, με συνολική ισχύ 5 MW και προϋπολογισμό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τριετή αναμονή. Ακολουθούν εγκρίσεις και άλλων ομοειδών έργων τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, η ΡΑΕ τονίζει ότι για να προωθηθούν όλες αυτές οι επενδύσεις χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια από τη διοίκηση και το προσωπικό της, που είναι «δυσανάλογα μικρό» με τον όγκο δουλειάς και το πλήθος των αιτήσεων ΑΠΕ που καλείται να αξιολογήσει.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του κ. Πάγκαλου είναι και η απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικά εκείνων που εντάσσονται στην πράσινη ανάπτυξη.

Για το συγκεκριμένο λόγο, έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά διαστήματα παρουσία εκπροσώπων των συναρμόδιων φορέων.
Για το econews http://www.econews.gr/2010/09/14/news-rae-erga-ape/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου