Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Πούτιν, Παπανδρέου και Μπορίσοφ για την ενέργεια




Κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων των Βουλγαρικών και Ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ήταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Γιώργο Παπανδρέου και Μπόικο Μπορίσοφ.




Όπως αναφέρεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Βουλγαρικής Κρατικής Ραδιοφωνίας, «ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, συζήτησε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, την πορεία της υλοποίησης μεγάλων διεθνών ενεργειακών έργων. Οι δύο Πρωθυπουργοί εξέτασαν και τρέχοντα θέματα των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στον ενεργειακό διάλογο. Αυτό ανακοίνωσε το κυβερνητικό γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το ρεπορτάζ συμπληρώνει ότι «πραγματοποιήθηκε και τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Πούτιν και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η διμερής και πολυμερής συνεργασία στην υλοποίηση των ενεργειακών έργων στην περιοχή».
Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του «προέδρου της Ρωσικής κυβέρνησης» Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει η επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδαwww.premier.gov.ru .
«Πέραν των εμπορικών και οικονομικών θεμάτων στις σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας, οι δύο πρωθυπουργοί επεκτάθηκαν σε λεπτομέρειες που αφορούσαν σε διάφορες πτυχές της διμερούς συνεργασίας σχετικά με την υλοποίηση ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή. Πέραν αυτού, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντησή τους», αναφέρει η ιστοσελίδα. Όπως σημειώνουν τα πρακτορεία ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και ΡΙΑ-Νόβοστι, επικαλούμενα το Γραφείο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, επισήμαναν ότι ο τόπος και η ημερομηνία της συνάντησης θα συμφωνηθούν μέσω διπλωματικών διαύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου