Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βαλκάνια Μέση Ανατολή και κύκλοι Επιρροής

Μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου πλέον, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το λάθος του ΝΑΤΟ στη διάλυση την Γιουγκοσλαβίας. Με το να δημιουργήσει μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξανά Μουσουλμανικά κράτη στα Βαλκάνια ενδυναμώνει την σφαίρα επιρροής της μουσουλμανικής Τουρκίας και της δίνει το δικαίωμα να το παίζει υπερδύναμη, παράλληλα με την ενδεχόμενη συμμαχία της με το Ιράν δημιουργείται ένας ισλαμικός άξονας που φτάνει μέχρι την καρδιά της Ευρώπης, κάτι που δεν νομίζουμε να ενθουσιάζει ούτε τους γερμανούς, ούτε τους Αμερικανούς. 


Παράλληλα προσπαθώντας να διορθώσουν το στρατηγικό λάθος τους αυτό οι ευρωπαίοι είναι αδύνατον να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς οικονομική υποστήριξη. Από την άλλη  το Ισραήλ βλέποντας ότι μένει μόνο του στην περιοχή αναζητά σύμμαχο και η Ελλάδα με την Κύπρο είναι χρήσιμες και αξιόπιστες. Παράλληλα οι άραβες θα αρχίσουν να βλέπουν με καχυποψία την υπεροψία και το μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας και ενδέχεται και αυτοί να συνταχτούν με τον άξονα Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ. Φυσικά στο παιχνίδι δεν μπορεί να μείνει απέξω και η Ρωσία. Καθώς δεν καλοβλέπει την Τουρκία θα προτιμήσει συμμαχία με τους ομόθρησκους ¨Έλληνες Βουλγάρους Ρουμάνους στα βαλκάνια και ενδέχεται να διατηρήσει κάποιες σχέσης με την Τουρκία για να την μπαίνει στους Αμερικανούς. Όλα θα εξαρτηθούν για την στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία από την δική της στάση απέναντι στο Ιράν, για το Κουρδιστάν μάλλον είναι θετικά τα πράγματα.

Οπότε μοιραία οι κούρδοι έχουν μια τεράστια ευκαιρία αυτό που τόσα χρόνια επιδίωκαν τώρα να το κάνουν πραγματικότητα. Και αυτό βέβαια θα ήταν και το μεγάλο πλήγμα στα σχέδια Τουρκίας Ιράν, κάτι που όπως βλέπουμε έχει οδηγήσει στο να κτυπάνε μαζί τους κούρδους, παίρνοντας μάλιστα μαζί τους και τους Σύριους. Και μάλλον είναι φανερό πλέον ότι οι κούρδοι δέχονται βοήθεια, που αν δεν είναι από το Ισραήλ, μάλλον είναι από τους Ρώσους. Οι Άραβες μάλλον ασχολούνται με τα πετροδολάρια και δεν νομίζω να ενδιαφερθούν για τα σχέδια της Τουρκίας. Η Αίγυπτος είναι το αίνιγμα. Η Λιβύη του Καντάφι μάλλον έχει βρει κοινό τόπο συνεννοήσεις με την Μπερλοσκονικη Ιταλία. Το πόσο πρόθυμη είναι οι Αλανοί να διαλύσουν τα Σκόπια θα δούμε, αυτό που ενδέχεται και θα ήταν και παρηγορητικό για την Ελλάδα θα ήταν η τριχοτόμηση των Σκοπίων, λετε να είναι το δώρο των εβραίων στην Ελλάδα και η μαχαιριά στα σχέδια της Τουρκίας?
red ofis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου