Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη στη Βουλγαρία

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συναντάται με το Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ.


Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές ως το αποκορύφωμα των διπλωματικών πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει η χώρα μας προς την βουλγαρική πλευρά για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

"Ο αγωγός αποτελεί θέμα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνησή μας", δηλώνει ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του, στη βουλγαρική εφημερίδα "Τρουντ", τονίζοντας: "η επίσκεψή μου στη Σόφια αποτελεί μια πολλοστή ευκαιρία να εξετάσουμε το θέμα αυτό και να βρούμε απάντηση με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ". Όπως προσθέτει ο Πρωθυπουργός, θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε Αλεξανδρούπολη, Αιγαίο και Βουλγαρία.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει αισιόδοξος για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και σημειώνει χαρακτηριστικά, "ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά ξεπεράσαμε το στενό σημείο και θα βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι και πιο ανταγωνιστικοί".

"Θέλουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα στις χρηματαγορές αλλά και στον δημόσιο τομέα", προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "σε δύσκολες εποχές υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αναδειχθούν λαϊκιστικές ηγεσίες".

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη Μόσχα, η Βουλγαρία που έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το έργο, ενώ κάποια στιγμή είπε ότι σκέφτεται να το εγκαταλείψει και να μην συμμετάσχει στην κατασκευή του, αλλάζει στάση και συμφώνησε και θα πληρώσει το χρέος της προς τη Ρωσία για το σχέδιο κατασκευής του αγωγού, ύψους 4,88 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με ρωσική πηγή, η Σόφια σκέφτεται πλέον ότι δεν είναι σκόπιμο να αποχωρήσει από το έργο.

http://www.athina984.gr/node/109859

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου