Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μήνυμα από Καραμανλή σε επισπεύδοντες

Μήνυμα από Καραμανλή σε επισπεύδοντες
Του ΓΙιωργου Π. Τερζη
Φρένο σε ένα νέο κύκλο σεναρίων για τον χρόνο δημόσιας τοποθέτησης του κ. Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τη δικαστική περιπέτεια του στενού του συνεργάτη Γ. Αγγέλου, επιχειρεί να βάλει το επιτελείο του τέως πρωθυπουργού. «Ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει όποτε ο ίδιος κρίνει, με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης» υπογράμμιζαν χθες στενοί συνομιλητές του τέως πρωθυπουργού, στέλνοντας μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός της Ν.Δ, στελέχη της οποίας επανήλθαν χθες ζητώντας παρέμβαση του κ. Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή που, επισήμως, η Ρηγίλλης προσφέρει πλήρη κάλυψη στους κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Αγγέλου, επιμένοντας στο επιχείρημα περί «πράσινης σκευωρίας», στελέχη της ηγετικής ομάδας και μέλη της «προεδρικής φρουράς» θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει -αφού έχει ελάχιστη εμπλοκή στα κυβερνητικά πεπραγμένα της Ν.Δ.- να σηκώσει μόνος του το βάρος της υποστήριξης των κυβερνητικών πεπραγμένων του κόμματος. Οι πλέον στενοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι το modus vivendi που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών, μέσω και της δικαίωσης του προκατόχου του από τον Αντ. Σαμαρά ως προς τα οικονομικά, δεν μπορεί να αποτελέσει «προηγούμενο» που θα οδηγεί στην αυτόματη παροχή κάλυψης από τη νυν ηγεσία σε όλα τα θέματα. Προσέθεταν δε ότι, αντικειμενικά, όσα συμβαίνουν αποτελούν τροχοπέδη για τον Σαμαρά, σε μία περίοδο που ρίχνει το βάρος του στα οικονομικά και τη δημοσιοποίηση των γαλάζιων χρισμάτων για την αυτοδιοίκηση.
Την προσπάθεια εξισορρόπησης εκ μέρους της Ρηγίλλης αποτυπώνουν οι φράσεις του συμβούλου του κ. Α. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδη χθες (Κανάλι 1): «Η Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά μπορεί να είναι συνέχεια της προηγούμενης Ν.Δ., αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το έχει πει και ο πρόεδρος ότι “τραβάμε γραμμή με το παρελθόν”. Κάνουμε κριτική στο παρελθόν, χωρίς όμως η κριτική να γίνει το φτυάρι που θα θάψει μία ολόκληρη παράταξη».
Εν τω μεταξύ, στη Ρηγίλλης καταγράφεται οργή όχι μόνον για την πρόταση του κ. Γ. Βουλγαράκη να κληθούν ως μάρτυρες στην προανακριτική για το Βατοπέδι οι πρώην και νυν υπουργοί Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σαμαράς, αλλά και για τη χθεσινή συνέντευξη του πρώην υπουργού (Real), μέσω της οποίας έβαλλε ευθέως κατά του προέδρου του κόμματος. Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι «η Ν.Δ. δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, είναι ένας από τους πολλούς προέδρους», ενώ πρόβλεψε ότι ο κ. Καραμανλής θα επανακάμψει προκειμένου να ανασυνθέσει την κεντροδεξιά παράταξη. «Η Ν.Δ. με δύο πορίσματα ετάχθη υπέρ της αθωότητάς του στην υπόθεση Βατοπεδίου», σχολίαζαν πηγές της Ρηγίλλης, εκφράζοντας την απορία πώς ο συγκεκριμένος πολιτικός μπορεί τώρα να διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του τιμητή.
Εκνευρισμός για statistics
Εν τω μεταξύ, μετά το Βατοπέδι η διαβίβαση της δικογραφίας για τα παραποιημένα στατιστικά στη Βουλή προκαλεί νέους πονοκεφάλους στη Ν.Δ., καθώς δημιουργεί και προϋποθέσεις τριβών μεταξύ των στελεχών. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, με δήλωσή του, έσπευσε να θέσει εαυτόν εκτός κάδρου, την ίδια ώρα που συνεργάτες του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου υπενθύμιζαν ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας των διαφορετικών εκτιμήσεων - 2,2 έναντι 5,5 δισ.- των νοσοκομειακών χρεών. Με δήλωσή του, ο κ. Παπαθανασίου αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά, υπενθυμίζοντας ότι η Ε.Ε. είχε ενημερωθεί για την εκκρεμότητα των μη οριστικοποιημένων χρεών.


κύριοι ποιον κοροϊδεύεται ...? όλοι σας έχετε κάνει λαμογιες... όλοι σας είστε το ίδιο υπευθύνο ... κανενος το παρελθον δεν διαγράφεται με μια συγνώμη... άντε για μπάνιο και αφήστε την Ελλάδα ήσυχη... μαλ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου