Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα στον πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ (Κ. Μπετινάκης)

Οι καταγγελίες έφτασαν στη Μπούντεσταγκ
  Πόσοι θυμούνται το μέγεθος  της διεθνούς κατακραυγής που είχαν ξεσηκώσει τα «αμερόληπτα» Μέσα του συρμού, πριν μερικές δεκαετίες για την επίθεση με φονικά αέρια που είχε εξαπολύσει ο αλήστου μνήμης Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον Κούρδων;
   Ή ακόμα ποιος θυμάται ότι η επίθεση των Αγγλο-Αμερικάνων στο Ιράκ έγινε επειδή, δήθεν, ο Σαντάμ διέθετε Χημικά όπλα…


  Αντιγράφω από το γερμανικό περιοδικό Der SPIEGEL, και να μου γράψετε για τις διεθνείς αντιδράσεις… -στοιχηματίζω πως δεν θα υπάρξουν!!! 
  «Γερμανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που δείχνουν μαχητές του ΡΚΚ που έχουν σκοτωθεί από χημικά όπλα».
   Τα αποδεικτικά στοιχεία ασκούν αυξημένη πίεση στην τουρκική κυβέρνηση που εδώ και καιρό είναι ύποπτη ότι χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα εναντίον των κούρδων ανταρτών. Γερμανοί πολιτικοί έχουν απαιτήσει να ξεκινήσει έρευνα γύρω από την υπόθεση.
   Οι φωτογραφίες των θυμάτων από τους τουρκικού βομβαρδισμούς δείχνουν οκτώ παραμορφωμένα πτώματα ανταρτών του ΡΚΚ, που φέρονται να έχουν σκοτωθεί σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» του τουρκικού στρατού, τον Σεπτέμβριο του 2009 και που είναι αδύνατη η αναγνώρισή τους. Τις φωτογραφίες, Κούρδοι –πολίτες της Τουρκίας- ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν παραδώσει τον περασμένο Μάρτιο, σε αντιπροσωπεία Γερμανών υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και πολιτικών της Αριστεράς και το γεγονός είχε δημοσιεύσει το SPIEGEL, στα τέλη Ιουλίου.
  Τώρα, ο Hans Baumann ειδικός στην επιβεβαίωση της μη παραχάραξης φωτογραφιών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους, και ένας ιατροδικαστής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Αμβούργου, επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες υποστηρίζοντας ότι είναι προφανές ότι «οι οκτώ Κούρδοι αντάρτες πέθαναν από τη χρησιμοποίηση χημικών ουσιών».
  Άραγε ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα παραβιάζοντας την σύμβαση για την απαγόρευσή τους που έχει υπογράψει η τουρκική κυβέρνηση;

Επανειλημμένα «μυστηριώδη περιστατικά»
   Γερμανοί πολιτικοί και ειδικοί γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν απαιτήσει να γίνει έρευνα σε βάθος γύρω από την υπόθεση αυτή, «επειδή τα ευρήματα είναι τόσο εντυπωσιακά που απαιτούν να δοθούν εξηγήσεις από την τουρκική πλευρά», δήλωσε η  Claudia Roth, συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων. Και εξέφρασε την απορία γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας και της ιατροδικαστικής έρευνας που είχε γίνει στα πτώματα των οκτώ ανταρτών του ΡΚΚ.
 Ο Ruprecht Polenz μέλος του γερμανικού Κοινοβουλίου, με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της συντηρητικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, βλέπει τα πράγματα με την ίδια οπτική γωνία: «Η Τουρκία θα πρέπει αμέσως να απαντήσει σ΄αυτές τις κατηγορίες, είπε στο SPIEGEL ONLINE, προσθέτοντας ότι μια ιδεθνής έρευνα θα ήταν η καλύτερη προσέγγιση.
  Για την Τουρκία υπάρχουν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα δήλωσε η Gisela Penteker μέλος της ιατρικής ειρηνιστικής οργάνωσης International Physicians for the Prevention of Nuclear War. «Κάτοικοι της περιοχής (νοτιοανατολικής Τουρκίας) μας το έχουν καταγγείλει επανειλημμένα. Να βρούμε αποδείξεις ήταν δύσκολο, επειδή τις περισσότερες φορές μας παραδίδονται τα πτώματα αφού έχει περάσει πάρα πολύς καιρός ώστε να γίνει σωστή αυτοψία».
  Και στην Τουρκία ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απαιτήσει από καιρό να διεξαχθεί έρευνα, αλλά ο τουρκικός στρατός αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα αυτό. Και η κυβέρνηση Ερντογάν, παραμένει σιωπηλή, σχολιάζοντας ότι οι καταγγελίες «αποτελούν μέρος της προπαγάνδας του ΡΚΚ».
  «Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για καταγγελίες παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων», λέει ο Ακίν Μπιρντάλ, μέλος του τουρκικού Κοινοβούλιου και μέλος του φιλο- κουρδικού κόμματος BDP της αντιπολίτευσης. Ο Μπιρντάλ με συνεχείς επερωτήσεις του στο Κοινοβούλιο, έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα των διεξαγόμενων επιχειρήσεων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των ανταρτών.
  Η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung, δημοσίευσε προχτές απάντηση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, που ανέφερε: «Η Τουρκία έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και οι ένοπλες δυνάμεις της δεν διαθέτουν βιολογικά ή χημικά όπλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου